Op bezoek bij de Vlindertuin in Gemert

Na het kopen van de kaartjes konden we via een  pvc strokensluis naar een bewonderingswaardig decor van weelderige exotische beplanting met tropische temperaturen.

De rondvliegende kleine vlinders, grote vlinders, opvallend kleurige vlinders en perfect gecamoufleerde exemplaren, doorzichtige vlinders en vlinders met angstaanjagende schijnogen, afkomstig uit alle windstreken, waren door het warme weer en de hoogstaande zon behoorlijk actief. Een extra uitdaging voor ons als fotograven.

Na een uurtje de meeste exemplaren gefotografeerd te hebben waren we door de hoge temperatuur  enigszins uitgedroogd en werd het tijd voor koffie, thee en natuurlijk een flink stuk frambozenvlaai. Hmm dat was lekker.

In het daaropvolgend vervolgbezoek aan de vlinderkas werd Manja prachtig gedecoreerd met mooie blauwe Morpho Peleides  vlinderdas. (Zie foto) 

Rond half twee zijn we met wat uitdrogingsverschijnselen vertrokken richting Centrum Gemert waar we op een terras ons vochtpercentage weer enigszins op peil hebben gebracht.

Vandaaruit hebben we van Annelies, die ruim 25 jaar in Gemert gewoond heeft, als afsluiting een rondleiding gekregen in de kasteeltuin die gesticht is in 1391 door de Kruisridders van de Duitse Orde.

Het was  voor ons een gezellige dag , waarbij wij door de gemaakte foto’s, nog regelmatig op terug zullen kijken.