Uitstapje naar AWD (Amsterdamse Waterleiding Duinen)

Op zondag 2 juni gingen we om 11 uur met 8 personen richting Amsterdam voor een bezoekje aan de Amsterdamse Waterleidingduinen. We gingen het park in bij ingang Panneland aan de Vogelenzangseduinweg 2 te Vogelenzang.  In het gezellige boscafé bij de ingang trakteerden we onszelf eerst op een lekker kopje koffie wat voor sommigen vergezeld ging van een lekker stukje appelgebak.

Het weer was fantastisch, droog, niet te warm en af en toe een zonnetje bovendien. Al snel werden er wat vogeltjes gespot, meikevers en vlindertjes en vervolgens ook een groepje herten die met veel plezier door iedereen werden vastgelegd.
Zodra we weer bereik hadden werd er contact gezocht met Marianne, die als vroege vogel al veel eerder in het park was.
Wij wilden heel graag de vosjes zien, maar dat was ons helaas niet gegund die dag. De grap was echter dat Marianne ons van afstand aan zag komen en achter ons een vos het pad over zag steken! Zij had er ook ‘s-morgens al een paar gezien, dus volgende keer kunnen we toch maar beter gelijk met Marianne vertrekken.

We verlieten het verharde pad en liepen over prachtige paadjes tussen de bomen en het open veld om eventueel nog vossen te kunnen vinden, maar helaas.
Ondanks die pech hebben we toch genoten van de prachtige wandeling van zo’n 10 kilometer door deze bijzondere omgeving en zijn er ongetwijfeld vele mooie foto’s gemaakt.

Het was een fantastische dag en ik denk voor iedereen zéker voor herhaling vatbaar!
Dus dank aan de uitjescommissie voor de organisatie.

Helmy